Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief december 2018

 

Mei

In het kader van Anton van Wilderode 100 jaar geleden geboren gaven wij een Poëtisch concert in de pas vernieuwde schitterende Braembibliotheek in Schoten. Toespraak door Burgemeester van Schoten Maarten De Veuster. Voordracht poëzie door Beatrijs van Craenenbroeck, Lut Roelens bibliothecaris en Lieven De Smet Schepen van Cultuur. Muzikale begeleiding door leden van de Muziekacademie Schoten. Piano – Johan Temmermans, Stéphane Vande Ginste en Lore Neefs, zang Elena Vande Ginste, fluit Louise Waeterschoot.

Tentoonstelling van kalligrafieën met gedichten van Van Wilderode door de Kalli-gravinnen. 

Juni

15 juni in het kadee van de viering AvW 100 jaar gelede geboren. Academische zitting in Kasteel Cortewalle in Beveren. Toespraak door schepen van Cultuur Johan Smet,  Luk Van den Brande, gewezen Minister-President van de vlaamse Regering, voorzitter IVA, prof. dr. Mark Eyskens, Minister van Staat,  gewezen Eerste Minister, oud-voorzitter  IVA, Herman Van Rompuy , President-Emeritus Europese Unie.

Voordracht en toelichting gedichten,Beatijs van Craenenbroeck, oprichter en secretaris generaal van de IVA.

Muzikale omlijsting, zang Cristel De Meulder, piano Jan Van Landeghem.  Componist bracht zijn creatie “The Fairytale Castle” speciaal voor deze gelegenheid.

Ook speciaal voor deze gelegenheid schreven Mark Eyskens  een gedicht en Herman van Rompuy drie haiku’s als eerbetoon aan Van Wilderode.. De gedichten werden tentoongesteld samen met het gedicht Cortewalle van Anton van Wilderode. 

Aan de muur rond de kruidentuin van het kasteel, werden de gedichten op grote plexiplaten aangebracht en vormen er een bijzonder mooi en blijvend kunstwerk. Alles is gerealiseerd door samenwerking van onze vereniging met de Gemeente Beveren.

 September

 Uitreiking van onze speciale IVA-prijs ter gelegenheid van de 21ste Jeugdpoëziewedstrijd in Stekene Klein-Sinaai. Ook dit jaar bekroonden wij Carlotta de Cooman voor haar gedicht ‘Pyromance’.

 December

 Ons jaarlijks kerstconcert in kasteel Cortewalle. Poëzie met toelichingen door Beatrijs van Craenenbroeck en muzikale intermezzi door het due “Rosas del Alma” Nickelharpa – Ann Heylen en flamencogitaar Michael Gillian.