• 26 april -Deelname Erfgoeddag in Moerbeke op aanvraag van de organisatoren, een deel van onze herdenkingstentoonstelling in Cortewalle Beveren. Tentoonstelling op panelen van een deel kalligrafisch werk uit onze archieven en organisatie werken in  bruikleen van onze leden. Herinkaderen en verzamelen van  beschikbare werken. Opbouw 24 en 25 april  26 april tentoonstelling van 10 tot 18.00 uur, daarna afbouw  
  • 12 mei - Lezing uit het werk en belichting van de dichter Anton van Wilderode, met uitgebreid nadruk op zijn bundel “De Vlinderboom” vertaald in het Spaans, Frans, Engels en Portugees. Toelichting over de werking van de Internationale Vriendenkring  Org. Orde van den Prince.  Koetshuis – Kasteel Cortewalle – Beveren.

 

  • 4 juni – Toespraak door Beatrijs van Craenenbroeck tijdens de feestelijke opening van het 1ste Gartenfestival der Schweiz auf Schloss Haldenstein. Inhuldiging van een rozenperkje en  aanplantingen tegen een ganse muur van de op vraag van onze vereniging gecreëerde Anton van Wilderoderoos in de prachtige rozentuin van het slot.. In aanwezigheid van Robert Giger - Gemeindepräsident Haldenstein, Barbara Gabriël - Kulturförderung Graubünden. Optreden van theatergroepen en de Emser tamboüren.   -  5 juni opvoering van de Opera Carmen
  • 6 juni - Opening van de tentoonstelling ROSEN UND LYRIK ANTON VAN WILDERODE  ism met de Provincie Graubunden, en de Rosengruppe Schloss Haldenstein . Deelnemende kunstenaars, Agnès Indermaur (Zwitserland) Brigitte Hasler (Liechtenstein) en leden van  onze internationale vereniging, Riho Miyamoto (Japan) Vera Engelen (B), Niki Faes (B), Wilfried  Pas (B), Veerle Rooms (B), Frank-Ivo Van Damme (B), Joke Van den Brandt (B) en Robert Wuytack (B). Alle werken (grafisch werk en kalligrafie)  zijn  gebaseerd op gedichten van Van Wilderode waarin in meer of mindere mate naar de roos verwezen wordt. (Alle  gebruikte gedichten  werden in het Duits vertaald en worden   naast de kunstwerken geplaatst ten behoeve van de Duitstalige bezoekers). Uitgave zeer mooie katalogus met inleiding van B. van Craenenbroeck “Es wird eine Menge Rosen geben, referaat prof.dr. Marcel Janssens Eine Rose von Bedeutung.Armon Fontana Kultürförderung Graubünden “Essay zu Rosen und dem Schloss, Brigitta Michel - Präsidentin Förderverein Schlossgarten Haldenstein , zum Rosengarten, Schlossgarten. 

    Lezing in het Nederlands en Duits van een aantal gedichten.

  • 28 juni - Finissage van de tentoonstelling Rosen und Lyrik Anton van Wilderode in aanwezigheid en met toespraak van de heer Luc Van den Brande, voorzitter van onze internationale vereniging en van de heer Armon Fontana  voor de provincie Graubunden.
  • 9 augustus - Lezing uit de poëzie van Van Wilderode Nederlands/Frans n.a.v. de Foir de Libramont in Fermette Les Beaux Arts.    

 

  • 28 november - Eindejaarsevenement ism de Fundacion Academia Europea de Yuste. Belichting poëzie Van Wilderode  en voordracht door verschillende dichters en kunstenaars met muzikale intermezzi (nog te bepalen).
  • 13 december  11.00uur – Kasteel Cortewalle – Beveren jaarlijks kerstconcert met kerst- en wintergedichten van Van Wilderode en van verschillende belangrijke Europese dichters. Muzikale intermezzi door het Brasschaats Mandoline Orkest .  Inleiding door Schepen Peter Deckers, toespraak ivm de jaarwerking van de IVA door voorzitter Luc Van den Brande, lezing gedichten en dankwoord, Beatrijs van Craenenbroeck.