• 22 april – Gentbrugge – Dienstencentrum.Voordracht door Beatrijs van Craenenbroeck, uit het werk van Anton van Wilderode, zeer specifiek uit de  bundel “De Vlinderboom “ door onze vereniging  samen met de Fundacion Academia Europea de Yuste uitgegeven in 5 talen, Nederlands, Spaans,Frans, Engels, Portugees. Met belichting van onze internationale vereniging en haar werking. Org. VVVG.
 • 6 Juni – Kasteel Cortewalle  - Beveren . Naar aanleiding van het overlijden van  Anton van Wilderode  tien jaar geleden ( 15 juni1998), feestelijke opening van de retrospectieve tentoonstelling “Geen andere hartstocht dan bestaan”.Onze vereniging die onder haar leden tal van kunstenaars telt verzamelde in haar 15jarig bestaan een schat aan kunstwerken allerlei.

  Wij contacteerden onze leden, verzamelden en selecteerden een 60tal werken, kalligrafieën, etsen, aquarellen, zeefdrukken, tekeningen, affiches, afkomstig uit België, Zwitserland, Liechtenstein, Roemenië, U.S.A.


  In vitrines pronkten onze nieuwsbrieven, programma’s, uitnodigingen , en natuurlijk onze schitterende meertalige uitgaven. Ten behoeve van de bezoekers liep een videotape met een opname van Van Wilderode uit 1997, zijn laatste publieke optreden, ook in Kasteel Cortewalle, waar wij een international evenement organiseerden met ook de dichters Huub Oosterhuis (Nederland) en Patrick Galvin (Ierland).


  Bij de opening werden toespraken gehouden door Schepen Van Cultuur van Beveren Peter Deckers, gedeputeerde voor cultuur van de Provincie Oost-Vlaanderen Jozef Dauwe, onze voorzitter Luc Van den Brande, Beatrijs van Craenenbroeck, secretaris generaal en oprichter van de IVA. Muzikale intermezzi met muziek van Jan van Landeghem en Ernest Van der Eyken, die beiden gedichten van Van Wildrode hebben getoonzet.. Zang Cristel De Meulder sopraan, Peter Oerlemans piano. De 140 aanwezigen (helaas het maximum dat wij in de Verlatzaal waar de zitting plaatsgreep konden binnen krijgen)  genoten van dit bijzonder evenement.


 • Op 15 juni sloot de tentoonstelling af met een finissage, weer met een lezing uit de poëzie van Van Wilderode in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans.  Toespraak door prof. Viktor Claes, medewerkend lid IVA De muzikale intermezzi werden verzorgd door het gemengd koor Melos. Weer een hondertal aanwezigen die met de receptie de tentoonsteling mee afsloten. In totaal bezochten, gedurende de 10 dagen van de opening, meer dan  500 mensen de tentoonstelling. Onze boeken- en infostand genoot grote belangstelling.

 • 28 november  Kerstconcert – Augusstijnenkerk  O.-L.-V. van Troost – Leuven – n.a.v. overlijden Van Wilderode 10 jaar geleden, en de door hem vertaalde Christmas Carols van Benjamin Britten met medewerking van o.a. het knapenkoor In Dulce Jubilo en de Orgelpijpjes. Lezing uit de poëzie van Van Wilderode. Org. FVV Gent mmv IVA.

 • 29 november Kerstconcert (idem als hierboven) Sint-Jozef-Klein-Seminarie , Sint-Niklaas, met het knapenkoor In Dulce Jubilo en het gemengd koor Acantus.Lezing uit de poëzie van Van Wilderode.

 • 30 november Kerstconcert (idem als hierboven)Sint-Stefanuskerk – Gent met het knapenkoor In Dulce Jubilo en het vocaal damesensemble Arabesk. Lezing uit de poëzie van Van Wilderode.

 • 7 december Kasteel Cortewalle. Jaarlijks kerstconcert. Korte toelichting van de werkzaamheden in het voorbije jaar en de plannen van de IVA door Luc Van den brande en Beatrijs van Craenenbroeck.Lezing uit de poëzie van Van Wilderode o.a. een vertaling in het Litouws en kerst- en wintergedichten van dichters uit heel Europa. Muzikale omlijsting door het dameskoor Voces Aequales o.l.v. Cristel De Meulder met solo optreden van de Litouwse Kristina Kupryte. Zij geniet  grote internationale faam en bracht muziek van o.m. Litouwse componisten uitgevoerd op het zeer typisch instrument de kanklès. Het concert was reeds in oktober uitverkocht!

 • 21 december – Kerstconcert  met het ensemble Voces Aequales , met als solisten Cristel de Meulder sopraan, Kristina Kupryté Kanlès. Voordracht gedichten Anton van Wilderode, Beatrijs van Craenebroeck. . Samenstelling van het programma IVA. Org.  Europeade Vlaanderen. VVKB Den Dries.