• 11 april - Tijdens de Vlaamse Lente in Boedapest (van 11 april to 20 april) las onze Hongaarse vertaalster Aniko Daroczi, een aantal gedichten uit onze drietalige anthologie "Het weifelloze weten - Das verbürgte Wissen - A biztos tudas".

  • 31 mei - Presentatie van de drietalige anthologie "Het weifelloze weten - Das verbürgte Wissen - A biztos tudas" in de salons van het Palais Wilczec, de thuisbasis van het Österreichische Gesellschaft für Literatur in Wenen in aanwezigheid en met medewerking v an de heer Walter Moens Vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Oostenrijk, de Tsjechische Republiek, de Slovaakse Republiek en Hongarije, prof. Yves T'Sjoen, Vakgroep Nederlandse Literatuur en Algemene Literatuurwetenschap Universiteit Gent, die de waardevolle inleiding schreef, Beatrijs van Craenenebroeck, die de Nederlandse gedichten bracht en een dankwoord uitsprak. Voorzitter Luc Van den Brande eindigde met een spitse eindrede, in het Duits uiteraard. aanwezig. Aanwezig was ook onze Belgische Ambassadeur en mevrouw Nieuwenhuys. De gedichten in het Duits enb Hongaars werden gelezen door studenten van de afdeling Nederlandistik en Ugristi!k van de Weense Universiteit. Het Weense ASAG Quartett zorgde met de muzikale intermezzi voor een absolute verfijning.

  • 16 mei - Wij organiseerden samen met de Belgisch Roemeense Alliantie een Anton van Wilderodeavond in onze ambassade in Boekarest, die uiteraard haar medewerking verleende. De heer ambassadeur Philippe Roland en de heer Rudy Van Lancker, Eerste Secretaris, benevens het voltallig personeel, zetten zich enthousiast in. Het werd een ode aan onze dichter en onze Vlaamse cultuur. De lezing van de gedichten, in het Nedrlands (Beatrijs) en het Roemeens door filmacteur Mihai Bisericanu, zorgde voor veel ontroering. Ook het koor Corul Symbol o.l.v. dirigent prof. Jean Lupu overtrof zichzelf niet alleen met mooie Roemeense liederen maar vooral met perfect gebrachte Vlaamse liederen o.a. O.L. Vrouw van Vlaanderen en natuurlijk Lied v an mijn land. Als afsluiter werd als extraatje een nieuw ingestudeerd Vlaams lied gezongen, "'t is haring 't is paling, 't is verse kabeljoujouwjouw", alles gevolgd door een copieuse receotie aangeboden door onze ambassade. Nationale TeVeploeg was aanwezig en de Nationale Radio voor een interview betreffende onze vereniginjg en natuurlijk onze dichter. Beatrijs verdedigde zich in het Duits.

  • 1 juni - Presentatie samen met onze uitgever Széphalom van de drietalige anthologie tijdens het jaarlijkse boekenfestival in Boedapest. Op het opgestelde podium lazen mevrouw Katalin Mezey, directeur van de uitgeverij en Beatrijs van Craenenebroeck gedichten in het Hongaars en het Nederlands gepaard aan een interview betreffende de dichter Anton van Wilderode en onze internationale vereniging. Om 17.00 uur werd een persconferentie georganiseerd in de Lionsroom van het beroemde Gerbeaud Haz, met weer een uitgebreid radiointerview, Beatrijs voor de belichting van de gedichten en de IVA en Walter Moens die Van Wilderode situeerde, op een zeer interssante manier, in de Vlaamse dichtkunst van de vorige eeuw. Aanwezig was ook de voorzitter van de Hongaarse Schrijversvereniging de heer Marton Kalasz en mevrouw Kalasz, deze laatste zorgde, vorig jaar rond Kerstmis, voor een 30 minuten lange radiouitzending (i.v.m. de herdenking van de Hongaarse opstand 50 jaar geleden) met lezing uit onze Nederlands-Hongaarse uitgave van Antons Herdertje van Pest. Een geronommeerde Hongaarse acteur werd hiervoor ingeschakeld.
  • 6 oktober - Evenement i.v.m. Sibiu Culturele Hoofdstad 2007.In samenwerking met de Belgisch Roemeense Alliantie. Lezing uit het werk van Anton van Wilderode in het Nederlands en Roemeens- belichting van de dichter en zijn werk in de indrukwekkend kathedraal van de Heilige Drievuldigheid in Sibiu. Muzikale intermezzi door Corul Symbol, indrukwekkend, vooral hun Vlaamse liederen oogsten veel succes.Presentatie in aanwezigheid van n onze voorzitter en mevrouw Luc Van den Brande.