• Op 30 april 11.00 uur ging onder de titel " De Pillecyn en Van Wilderode terug naar hun College" het literair aperitief door in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie in Sint-Niklaas.
  Prof. dr. Marcel Janssens belicht "de relatie tussen Filip de Pillecyn en Anton van Wilderode" dit enig essay werd volledig opgenomen in onze nieuwsbrief nr. 2 van 2006. Er werd uit het werk gelezen van De Pillecyn en Van Wilderode, het publiek werd verder toegesproken door prof. E. Waegemans, Walter Roggeman, Beatrijs van Craenenbroeck (zie ons afgebeeld programmablad)
  De muzikale omlijsting door pianist Yannick Van de Velde was op zijn minst gezegd buitengewoon goed. Een naam om te onthouden. Organisatie: Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode, Filip De Pillecyncomité en het Sint-Jozef-Klein-Seminarie.

                                
                   

 • Op 14 september organiseerden wij een evenement rond "De vlinderboom" in de Library of Congress in Washington. Uit de vijftalige vlinderboom werden gedichten gebracht in het Nederlands, het Spaans en uiteraard het Engels. Het gebeuren vond plaats in de grote Montpellierroom. Het werd een uitermate plechtig gebeuren met tal van personaliteiten uit Vlaanderen, Spanje en natuurlijk U.S.A.
  De muzikale internmezzi werden gebracht door het koor van de National Cathedral van Washington, die liederen zongen op teksten uit De vlinderboom getoonzet door onze Vlaamse componist Roland Coryn, die zijn origineel op nederlands getoonzette teksten aanpaste aan de Engelse versies van de gekozen gedichten.
  Organisatie: IVA ism De Belgische Ambassade in Washington, de Spaanse Ambassade in Washington en de Library of Congress in Washington.

         
                 

 • Op 27 oktober presenteerden wij onze vijftalige Vlinderboom in Yuste in de Monasterio de San Jeronimo, het beroemde klooster waar Keizer karel overleed. Lezing uit het boek in vijf talen, muzikale intermezzi door een bekend Spaans koor. Weer in de aanwezigheid van tal van prominenten uit Vlaanderen , Spanje en Portugal.

  Betreffende De Vlinderboom, in deze bundel kruipt de dichter Anton van Wilderode in en onder de huid van Keizer Karel en beleefd met hem zijn twee laatste levensjaren te vertrekken vanuit Brussel, inscheping in Vlissingen om aan te komen en te sterven in Yuste. 96 Sublieme gedichten, telkens 3 kwatrijnen. Keizer Karel was een machtig man, macht trekt aan, en tijdens zijn laatste levensjaren dwarrelen zijn gedachten over zijn voorbije leven, vandaar de keuze van de titel van het boek en verwijzing naar "de vlinderboom".