• 24 Januari - Oranjerie Vordenstein - Schoten
  Lezing uit de bundel "Het herdertje van Pest - Betlehemi kispasztor Pesten" in het Nederlands door Beatrijs van Craenenbroeck en het Hongaars door Zita Lengyel Eerste Secretaris - Cultureel Attaché bij de Hongaarse Ambassade en belichting van de bundel, in aanwezigheid van de Hongaarse Ambassadeur in België de heer Laszlo Trocsanyi. Muzikale omlijsting door het Teagarden Ensemble. Verwelkoming door prof. dr. Mark Eyskens en overzicht activiteiten voorbije jaar - Belichting toekomstplannen door Beatrijs van Craenenbroeck.


 • 18 September - Viering van het 10jarig bestaan van de Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode met de doopplechtigheid van, de voor de gelegenheid gecreëerde Anton van Wilderode-roos en de aanleg van een rozenperk in de tuin van het Anton van Wilderode-huis in Moerbeke.

                                     

                                         

                                        

  Verwelkoming door gedeputeerde Jean-Pierre Van Der Meiren, toespraak door Burgemeester Filip Marin en voordracht van rozengedichten van Anton door Hildegard Coupé en Beatrijs van Craenenbroeck. De roos werd gedoopt door Anton's tweelingbroer Filemon en zijn schoonzus Lea. Grote belangstelling.

  Met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en de Gemeente Moerbeke.

 • 29 September - Toekenning van de prijs van de Internationale Vriendenkring ter gelegenheid van de Anton van Wilderode poëzieprijs voor de jeugd in Stekene.

 • 2 Oktober - Plasencia/Yuste - Spanje
  Overhandiging van de Anton van Wilderode-roos aan de President van de Fundacion Academia Europea de Yuste dr. A. Diaz Diaz, waarmee wij nauw samenwerken. De rozen zullen aangeplant worden in de tuin van het Monasterio in Yuste, waar Keizer Karel overleed. Bespreking van ons project "De Vlinderboom - El arbol de las Mariposas" een bundel in 5 talen.
 • 16 Oktober - Literair evenement rond Anton van Wilderode in het Belfort van Sluis en inhuldiging van de Anton van Wilderode-kamer in het Hotel De Dikke van Dale in Sluis.De kamer werd gedecoreerd met prachtige werken van leden van onze vereniging. Lieve van Kerkhove - collage en kalligrafie, Joke van den Brandt - kalligrafie, Lieve Capiau - collage, Wim de Cock houtsneden. Allemaal werk geinspireerd door de gedichten van Anton van Wilderode. Enkele werken zullen een constante worden andere zullen regelmatig door andere werken van plastische kunstenaars , leden van onze vereniging, vervangen worden.
  Gezellig gezamelijk diner.

 • 17 Oktober - wandeling doorheen het schattige Zeeuws Vlaamse Sluis onder de vakkundige leiding van stadsgids mevrouw Diane Gysel-Dewaele. Uiterste boeiend en aangenaam.
  Org. Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode i.s.m. Hoel De Dikke van Dale en de Gemeente Sluis.

                     
                     

 • 20 Oktober - Aanleg van een rozenperk met Anton van Wilderode-rozen in het perk van het Kasteel Cortewalle.

                                  

 • 5 December - Onder de titel “De dag sneeuwt dicht” gaat onder grote belangstelling een internationaal poëtisch evenement door in de Verlatzaal van Kasteel Cortewalle in Beveren. Er worden gedichten gelezen uit "Het herdertje van Pest" en enkele gedichten in het Oekraiens en het Pools. Het publiek sprak zijn ontroering en enthousiasme uit.