• 25 Januari - Nieuwjaarsconcert en receptie in Kunstgalerij Venus van Milo
  Jenny Spanoghe en Jan Van Landeghem brengen muziek van J.S. Bach, August De Boeck, Cesar Franck, Sergei Rachmaninov en een CREATIE voor viool solo van Jan Van Landeghem. WERELDPREMIERE uitvoering op een VIJFSNARIGE VIOOL in aanwezigheid van de vioolbouwer Gauthier Louppe. Uitvoerder Jenny Spanoghe viool.
  Voordracht poëzie Anton van Wilderode door Beatrijs van Craenenbroeck, inleiding door prof. dr. Mark Eyskens, Minister van Staat.

                               

 • 6 April - Stekene - Poëtisch aperitief. Voordracht poëzie van Anton van Wilderode - voorstelling Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode door Beatrijs van Craenenbroeck en prof. dr. Mark Eyskens over zijn literaire activiteiten. • 9 April - Deelname aan de "European Conference on Books" in Athene, contacten en besprekingen met National Bookcenter of Greece i.v.m. een eventuele publicatie van de bundel van Anton van Wilderode "Een tent van Tamarinde" (poëtische neerslag van zijn reizen doorheen Griekenland) in Griekse vertaling.

 • 15 April - Voor de Marnixring De Violier voordracht uit het werk van Anton van Wilderode en belichting van de Internationale Vriendenkring door Beatrijs van Craenenbroeck.

 • 22 Mei - Voor de Marnixring Max Wildiers voordracht uit het werk van Anton van Wilderode en belichting van de Internationale Vriendenkring door Beatrijs van Craenenbroeck.

 • 18-23 September - Poëziefestival "Days and Nights of Poetry" - Constanza - Bucarest - Roemenië. Beatrijs van Craenenbroeck werd uitgenodigd om voor te dragen uit eigen werk. Ze las ook uit het werk van Anton van Wilderode in het Nederlands en het Engels met Roemeense vertalingen. Voorbereiding met dirigent van het koor Symbol betreffende het optreden in Beveren op 14/12/03 en evenement rond de poëzie van Anton van Wilderode in 2004 in Roemenië.

 • 26 September - Lovendegem - tentoonstelling door ons lid R. Coppens retrospectieve vijf jaar na de dood van Anton van Wilderode. Lezing door Beatrijs van Craenenbroeck uit het werk van Anton en voorstelling van de Internationale Vriendenkring.

 • 28 September - Toekenning van de prijs van de Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode ter gelegenheid van de 6e poëziewedstrijd voor de jeugd in Stekene.

 • 15 Oktober - Lezing "Herinnering aan Anton" voordracht en belichting van het werk van Anton en de werking van onze internationale vereniging voor de Marnixring Zannekin in Diksmuide.

 • 17-20 Oktober - IV Encuentro Poético Internacional "Dichter en Dichter" Internationale ontmoeting van dichters in Yuste - Spanje. Ronde tafel rond het thema "Vertalen een onmogelijke zaak?" Deelname door Beatrijs van Craenenbroeck. Lezing uit "De vlinderboom - El árbol de las mariposas" in het Nederlands, Spaans, Frans, Engels en Portugees. Organisatie i.s.m. de Fundacion Academia Europea de Yuste.

 • 31 Oktober - Presentatie van de bundel "Betlehemi kispasztor Pesten - Het herdertje van Pest" in Budapest - Hongarije. De tweetalige bundel werd gepresenteerd in het unieke kader van het Benczur Has met muzikale intermezzi en een inleiding door Marton Kalasz, voorzitter van de Hongaarse Schrijversvereniging en Anna Jokai een van de meest gerenommeerde auteurs in Hongarije en toespraken o.a. door de afgevaardigde van de Vlaamse Regering de heer Walter Moens en van het Ministerie van Cultuur in Hongarije.

 • 14 December - Kasteel Cortewalle - Beveren - Internationaal Kerstconcert met het Roemeens jongerenkoor Symbol o.l.v. Jean Lupu. Met voordracht uit de poëzie van Anton van Wilderode in het Nederlands en het Roemeens en lezing en belichting van het werk van de schrijver Calinic Argatu. Receptie. Grote belangstelling. I.s.m. Gemeente Beveren - CC Ter Vesten en Alliance Belgo-Roumaine.