• 25 Januari - Ter gelegenheid van de "Gedichtendag" brengt Beatrijs van Craenenbroeck in het Cultureel Centrum "de Lijsterbes" - Kraainem, een namiddag rond het werk van Anton van Wilderode onder de titel "Herinnering aan Anton".

 • 27 Januari - Nieuwjaarsconcert in de galerij "Venus van Milo" - met het Koperkwartet "Astarte". Toespraken door prof. dr. Mark Eyskens en prof. dr. Marcel Janssens, voordracht uit de poëzie van Anton gevolg door een schitterende nieuwjaarsreceptie voor de leden aangeboden door de firma Milo. Infostand.

                                               

 • 24 en 25 Maart - deelname aan de beurs van het Spaantalige boek - org. Encuentros St.-Niklaas en voordracht door Beatrijs van Craenenbroeck en Jos Berckmans uit de in het Spaans vertaalde bundel van Anton "El árbol de las mariposas" - De vlinderboom. Infostand.

                                        

 • 16 Mei - Onder de titel "Twee ikken - Två jag" presenteerden wij in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde - Gent een tweetalige bundel Nederlands/Zweeds met gedichten van Anton van Wilderode en onze onder-voozitter Östen Sjöstrand (lid van de Zweedse Academie en het Nobelcomité).

  Op het programma:
  - voordracht van gedichten van Anton van Wilderode en van Östen Sjöstrand door Beatrijs van Craenenbroeck en prof. dr. Claes, die de Zweedse vertalingen maakte. Muziek op gedichten van Anton van Jan van Landeghem en Ernest van der Eyken, de voor de gelegenheid een creatie componeerde op het gedicht "Moeder"- zang: Christel De Meulder - piano: Erwin de Bock.

  Er werd ook een kunstmap + kaarten voor deze gelegenheid aangeboden (kalligrafie van Lieve van Kerckhove). Een samenwerking tussen onze vereniging en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Infostand.

                                                       

 • 18 Augustus - Na opdracht geven aan de componist Jan van Landeghem om vier gedichten van Anton van Wilderode te toon zetten, eerste uitvoering in het Cultureel Centrum te Sint Truiden.

 • 20 September - "Herinnering aan Anton", lezing uit de poëzie van de dichter en belichting van zijn werk voor de vzw Informativa, Federatie van Vlaamse Kringen en FVK Rodenbachfonds vzw in het ontmoetingscentrum De Gulden Spoor in Brugge.

 • 21 September - Stockholm/Zweden voorstelling van de bundel "Twee ikken - Två jag" poëzie van Van Wilderode en Östen Sjöstrand, belichting van het werk van beide dichters door prof. dr. Viktor Claes, Beatrijs van Craenenbrouck en onze Belgische Ambassadeur in Zweden de heer Jan Deboutte i.s.m. onze Ambassade en de aanwezigheid van zijne Excellentie Mgr. Anders Arborelius.

                             

 • 29 September - Vierde Anton van Wilderode jeugdpoëzie-wedstrijd waaraan onze Internationale Vriendenkring zijn medewerking verleende en een speciale Internationale Vriendenkringprijs Anton van Wilderode toekende en prijzen in natura aan de eerste tien geselecteerden.

 • 16 Oktober in kasteel Cortewalle - Beveren, gaat onder de titel "Dichter en Dichter" een poëzieavond door, met de Spaanse dichter Álvaro Valverde en poëzie van Anton van Wilderode (uit de Vlinderboom - El árbol de las mariposas). De poëzie van beide dichters wordt in het Nederlands en het Spaans gebracht. Inleiding door prof. dr. Marcel Janssens en in aanwezigheid van een officiële Spaanse delegatie uit de Provincie Extrmadura waaronder de gouverneur. Het betreft hier een samenwerking tussen onze Internationale Vriendenkring en de Fundación Academia Europea de Yuste, die begon in het najaar van 2000 in Yuste en die beurtelings in Spanje en Vlaanderen zal plaatsvinden. Dit cultureel gebeuren is niet alleen het samenbrengen van twee dichters maar ook het dichterbij brengen van twee historisch reeds sterk verbonden culturen, vandaar de titel "Dichter en Dichter". • 10 December - Literaire avond in de "Library of Congress" in Washington D.C., door de Poet Laureat of the Year 1992 in de USA en Pulitzer Prize Winner 1998, Mark Strand en lezing van poëzie van Anton van Wilderode, met muzikale omlijsting i.s.m. de Library of Congress en onze Ambassade in Washington dit mede in het kader van het Europse Voorzitterschap van België. Inleiding prof. Prosser Gifford. Director of Scholarly Programs of the Library of Congress.