• 24 Februari -"Herinnering aan Anton" door Beatrijs van Craenenbroeck voor het Davidsfonds Mortsel en de VVB - Mortsel - Boechout - Borsbeek. Infostand.

  • 4 Mei - Presentatie in Madrid (in aanwezigheid van tal van prominenten) o.a. onze Ambassadeur de heer Xavier Demoulin, mevrouw Mieke Offeciers, van de in het Spaans vertaalde bundel 'De Vlinderboom' - 'El árbol de las mariposas'. Dit i.v.m. het Keizer Karel jaar 2000. Ruime publieke belangstelling in de kapel van de Fundación Carlos de Amberes. Project met steun van het VEV, Keizer Karelcomité 1500-2000 en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Muzikale omlijsting en zang Cristel de Meulder - Orgel Jan Van Mol.  • 11 Juni - Inwandelen in Sint-Amands van het gerestaureerde "Anton van Wilderode" pad, inhuldiging gedenkplaat en opening tentoonstelling met werken van onze leden met als inspiratiebron de gedichten van Anton. Dit huldeprogramma kwam tot stand door samenwerking van de Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode, Emmanual Rollierkring en het Gemeentebestuur Sint-Amands. Infostand.

  • 8 Juli - 'Oranjerie Vordenstein' - Schoten - De door leden van de Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode ingezonden gedichten, auarellen, etsen, foto's, schilderijen op zijde, tekeningen, … met als thema 'De wilg' werden tentoongesteld. De inleiding werd verzorgd door prof. dr. Marcel Janssens. Samenwerking met de Koninklijke Tuin- en Landbouwmaatschappij - Antwerpen. Infostand, uitgave gedenkbundel.

  • 22 Oktober - kasteel Cortewalle Beveren - Poëtisch aperitief onder de titel 'Het woord is onzijdig' met Hubert van Herreweghen, Willy Spillebeen en Patricia Lasoen, presentatie Beatrijs van Craenenbroeck i.s.m. FVV en de gemeente Beveren. Er werd ook poëzie van Anton voorgedragen. Infostand.  • 7 - 8 en 9 November - Caçares - Voorstelling van 'De vlinderboom' - El árbol de las mariposas - in het Palacio Moctezuma van het Archivo Historico Provincial, in aanwezigheid van Sr. D. Auguste Sanchez Moruño, Secretario General de la Consejeria de Cultura de Extremadura, Sr. Alvaro Valverde Presidente de la Asociación de Escrites Extremenos, prof. Mark Eyskens en de heer Cas Goossens. Met intense aandacht werd geluisterd naar de voordracht van de poëzie in het Nederlands gebracht door Beatrijs van Craenenbroeck en in het Spaans door de dichter José Antonio Zambrano, lid van de Fundación Academia Europea de Yuste en onze vertaler José Luis Reina Palazón. Grote belangstelling van de media.  • 14 November - voorstelling Internationale Vriendenkring en voordracht uit de bundel "El árbol de las mariposas - de vlinderboom" voor de Asociacion Belgo-Ibero-Americana te Antwerpen.

  • 17 - 18 November - In Dublin organiseerden wij onder de titel 'Earth of my memory' een avond vol poëzie en muziek. Er werd poëzie gebracht van Anton in het Nederlands, Frans en Engels. Wij konden rekenen op de zeer bereidwillige medewerking van onze Ambassadeur Baron Alain Guillaume en de Eerste Secretaris Marc Michielsen, prof. dr. Mark Eyskens en Michael D. Higgins, beide voormalige ministers lazen voor uit hun gedichten.